2020.03.19. - Negyedik nap

A mai, összesített esetszám 73. A tegnapi nap folyamán bejelentették, hogy év végéig egységes törlesztési moratórium lép életbe, na erre a hírre zuhant egy jó 6-7 Forintot az  HUF/EUR árfolyam. Azóta sem tért magához.  A kormány is azzal számol, hogy mire levonul a járvány többszáz ezer munkanélküli lesz. Háát kemény idők jönnek mindenkire nagyon úgy fest.

Van valami, ami nagyon zavar, sőt idegesít, dühít... A veszélyeztett korosztály nem érti, hogy az intézkedések azért vannak, hogy ne legyen tömeges megbetegedés és ők ne kerüljenek nagy bajba. Tele van a Facebook olyan posztokkal, ahol kérik az időseket, hogy ne menjenek közösségbe, számos felajánlás van fiatalabbak részéről, hogy megcsinálják a bevásárlást, csak ne mozduljanak ki az idősek, mert ha elkapják, akkor számukra ez végzetes lehet. A napokban olvastam valahol, hogy az olaszországi halottak átlagéletkora 78 év körül van. Kedves idősek, nyugdíjasok, kérünk benneteket, maradjatok otthon, mert ha nem, akkor sokkal tovább tart majd ez az egész és sokkal súlyosabb lesz a végelszámolás...

Otthoni munka

Beindult a távoktatás a gyereknek, a héten még csak e-mail-es formában. Azt kell mondanom, hála istennek, hogy a kisebbik még csak ovis.
Ma rá kellett döbbennem, hogy a 8 óra munkát nem fogom tudni abszolválni egyben, reggel van egy nyugodtabb periódus, akkor lehet hasítani, majd jön a gyereknek ez kell, az kell az iskolai feladataihoz. Bár számítógépet, laptopot engedtük használni limitált körülmények és felügyelet mellett, azért ez nagyon nem ugyanaz, amikor valakinek e-mailben kapott feladatokat kell megoldania... Nem baj, felnövünk a feladathoz, csak idő kérdése az egész. Rómát sem egy nap alatt építettek fel, ugye... 
Na de vissza a munkához. A reggeli pár óra után jön egy teljesen veszendő menő 2-3 óra (digitális oktatás, ebéd készítés, stb). Ebéd után van újra esély arra, hogy pár órát az ember dolgozzon. Mire elérünk a 1600-1700 óra magasságába, akkor még mindig van 1-2 óra, vagy több deficit és ezt már csak azután lehet behozni, amikor a gyerekek ágyba kerültek, elaludtak. Így a napi 8 óra szépen szétkenődik 14-15 órára, ráadásul az okos eszközök miatt sokszor akkor is megkapom az üzeneteket, amikor a már fent említett lyukas idők vannak. Ez viszont azért jó, mert mikor visszaesek a gép elé, addigra már van ötletem arra, hogy az adott feladatot hogyan kellene megoldani.

Otthoni élet

Ma a helyi FB oldalon valaki mélyhűtőládát keresett megvételre...A hozzászólók még a keresztvizet is leszedték róla, teszem hozzá joggal. Mindenhonna az folyik, hogy folyamatos a ellátás, lehetnek ugyan hosszabb-rövidebb ideig hiánycikkek, de nincs itt az armageddon és senkit nem fenyeget éhalál, hacsak jópár ilyen okostojás fel nem vásárol mindent ami a kezébe kerül. A helyi szupermarketben ma már maximálták az egy termékből vásárolható mennyisáéget 5 darabban, ez is megsüvegelendő intézkedés. 

Ebédre a gyerekek egyik kedvencét, tortillát csináltam. Nem nagy kaland, viszont finom és relatíve gyorsan el is készíthető. 

Környezet

Mindenki OK, leszámítva a sógort, akinek veseköve van és pár órát kórházban töltött majd délután hazaengedték azzal, hogy várják szeretettel a jövő héten.