2020.04.07. - Huszonharmadik nap

Kedd - 817 felderített pozitív.eset.
Egyre több helyen hallani már, hogy a budapesti fertőzőttség már-már gócpontként is felfogható. Az országban egyébként Budapest és Pest megye hozza a legtöbb pozitív esetet, ez a terület a legfertőzőttebb.. Na vajon miért?

Olvastam a hírekben, hogy Angliában felgyújtottak 5G bázisállomásokat, mert egyes teóriák szerint összefüggés van az 5G és a mostani járvány között. Lassan össze kellene szedni, mennyi légbőlkapott féltudományos félremagyarázós konspirációs elméletek keringenek.
E szerint az 5G-s konteó szerint nincs is semmiféle vírus, az 5G sugárzása okoz ilyen tüneteket. Az egy perdig sem zavarta a kitalálót, hogy olyan helyeken is felbukkan a vírus, ahol max újságban lehet találkozni az 5G-vel, cikk formájában.

Van valami hátborzongató ezekben a konteókban... Jelesül az, hogy összeszednek féltudományos vagy tudományosnak tűnő állításokat, ezeket olyan sorrendbe teszik, melyek, mint egy kártyavár épülnek egymásra, egy kis csúsztatás itt, egy kis félremagyarázás ott és már kész is az elmélet. Ettől a ponttól kezdve az EMLÉLET az már sziklaszilárd és kikezdhetetlen. Gyártanak hozzá valami hangzatos videót, ami egyszerű mondatokkal súlykolja a hallgatókba, hogy mi a tuti. Az egyszerűség azért kell, mert azok fogékonyak ezekre elsősorban, akik alacsonyabb végzettségűek, kevésbe tanultak és egy egyszerű magyarázatot is meg tudnak érteni, sőt akát úgy is érezhetik, hogy ezt akár ők is összerakhattál volna, magukénak érzik az elméletet. Ettől a perctől ők már szakértők és egy olyan, mások elől elrejtett, tudás birtokosai, amit a többi földi halandó, még csak felfogni sem képes.
Itt szokott jönni a konfliktus a környezettel, amikor szembesítik őket azzal, hogy sem tudományosan sem logikailag, de sokszor még nyelvtanilag sem helyes az elmélet. Erre persze az a válasz, hogy MI azért hisszük el, hogy az ő elméletük nem helyes, mert a mainstream média ezt tolja nap mint nap és mi még nem értünk el a megvilágosodás azon szintjére, hogy az ő tudásukkal fel tudjuk venni a versenyt...
Miért van az, hogy ezek az emberek döntően a negyvenes korosztály megkeseredett tagjaiból kerülnek ki, akik látják, érzik, hogy elérték a határaikat, nem tudnak előbbre jutni és hirtelen lett valaki aki rá tud mutatni arra, hogy ki a hibás azért, hogy az élete pályája addig ívelt fel, ameddig. Könnyebb azt mondani, hogy egy vagy több külső tényező miatt történik az életében ez vagy az, mint beleállni és bevallani saját magunknak, hogy eddig jutottunk saját döntéseink és a környezet együtthatása során...

Otthoni munka

Én továbbra is élvezem az itthonról dolgozást, többet alszom, többet is dolgozom szerintem, nincs utazási stressz. A mai nap jó sűrű lett, de ezzel sincs baj, mert ha pörgés van, akkor repül az idő. Lehet, ki kellene venni pár napot, mégiscsak húsvét lesz a hétvégén. Tavaszi szünet is lesz, bár ez ebben a helyzetben nem jelent óriási változást, max annyit, hogy nincs digitális oktatás.

Otthoni élet

Annak keretében, hogy támogassuk a helyi kis cégeket, ma az egyik kedvenc helyi kis éttermünkből rendeltem ebédet magunknak. Jó fejek a srácok, tényleg megérdemlik, hogy picit az ember támogassa őket. Hétköznaponként döntően az ebéd menüsökből éltek meg eddig, mivel az éttermi rész bezárt, ezért csak a házhoz szállítás tartja őket a víz felett. Még biztos rendelünk tőlük.
Délután folytattuk a tegnapi bokor kivágást, ma már nem voltam annyira lelkes, de egész jól haladtunk vele. Most már "csak" ki kellene ásni a gyökereket. Na az sem holnap fogom elkezdeni.

Környezet

Ma sem voltam a kapunk kívül, csak az ebéd átvétel erejéig. Holnap sem tervezem, majd csütörtökön megejtem a heti bevásárlást.